Skimmelsvampe

AMS – Akut Miljø Service ApS udfører test af skimmelforekomster i alle slags bygninger. Prøverne sendes til et akkrediteret analyselaboratorium. Resultatet af undersøgelserne afrapporteres i et let forståeligt sprog, vedlagt analyserapporter og evt. med en plan for bortskaffelse af de berørte materialer. Kontakt AMS for en uforpligtende snak og en vurdering af prisomkostningerne ved en undersøgelse.

Hvad er skimmelsvamp?
Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der vokser på jord og plantedele i naturen. I vores bygninger kan skimmelsvampe vokse mange steder, når blot der er fugtigt, og der er noget at leve af. Skimmelsvampe lever af dødt materiale, der oprindeligt stammer fra dyr og planter dvs. organisk materiale. I huse kan det fx være: træ, spånplader, krydsfinérplader, papiret på bagsiden af gipsplader, tapet, lim, kokostæpper og støv.

Skimmelsvampe formerer sig ved hjælp af sporer, en slags frø, som de gennem luften kan sprede vidt omkring. Sporene findes overalt og når de rette betingelser er til stede, begynder de at vokse og sprede nye sporer.